tiistai 6. maaliskuuta 2018

Port 19 stailausprojekti

6.3.2018
Minä olen päässyt viime viikkoina suunnittelemaan 4 asunnon stailaus ja valokuvauspäivää Tammisaaressa sijaitseviin uusiin ainutlaatuisiin asuntoihin aivan meren äärellä.
 Jokaisesta asunnosta näkyy meri maisema ja asunnot löytyy upealta paikalta, jossa kaikki löytyy läheltä. Kesällä voi kävellä pitkälle hiekkarannalle nauttimaan kauniista meri-ilmasta uiden ja auringossa loikoillen.
Lasten leikkialue, jolla olen itsekkin melkein 30 vuotta sitten ollut leikkimässä ja jossa käymme muutaman kerran vuodessa lasteni kanssa leikkimässä on ihan näiden asuntojen lähellä.
 
Kävin tammikuun lopulla tutustumassa asuntoihin ja sain samalla niiden pohjakuvat, sekä otin kuvia itselleni tyhjillään olevista asunnoista, jotta suunnitteluvaiheessa voin muistella millainen mikäkin tila oli. Yksi kaksio, kaksi kolmen huoneen asuntoa ja yksi neljän huoneen asunto. Kolme asuntoa oli samassa talossa ja yksi viimeinen ja isoin asunto oli eritalossa. Kalusteet olisivat kolmessa ensimmäisessä asunnossa vain kuvauksen ajan ja viimeiseen asuntoon ne jäisivät esittelyissä kävijöiden nähtäville.
 
Käynnin jälkeen tein pohjakuvista mittakuvat, joihin pystyisin sommittelemaan kalusteet ja matot paikoilleen, valittuani ne.
 


 
Kävin tutustumassa Karjaan Mööbelin kalusteisiin ja valitsemassa kohteeseen sopivat tuotteet asuntoihin vuokrattavaksi.
 
Mattoja valitsin 4kpl
 
 
Mattokympin Elise plyysimaton 160x230, Anna villamatot tummanharmaa 160x230 ja harmaa 140x200 sekä Louhi käytävämaton 80x200 harmaa. 
 
 
Valaisimia valitsin kolme 

 
Teräs/tammi valaisimen, valkoinen kiiltävä/bambu valaisimen ja mustan kolmeosaisen valaisimen, joita voin asunnoissa vaihdella saadakseni eri asunnot näyttämään hiukan erilaisilta.
 
Kalusteet

 
Asunnoissa on kaikki ruokailutilat/keittiöt erilaisia ja erikokoisia, joten päädyin siihen, että parhaiten kaikkiin sopii pyöreä pöytä. Löysin tammisen ruokaryhmän ja samaa sarjaa olevat sohvapöydät, jotka sopivat kohteiden tammilattioihin mainiosti.
 
 
 Lumikenkä tuoli ja rahi, sekä olohuoneeseen, parvekkeelle että makuuhuoneeseen käytettäväksi.

 
1kpl metallituoleja, lastenhuoneisiin ja parvekkeille
 
2kpl Oslo tuoleja harmaalla kankaalla ja tammijaloilla, makuu ja olohuoneissa käytettäväksi


Mööbelin omaatuotantoa olevan peilin 


 
Kaikki asunnot kalustettiin samoilla kalusteilla, eritekstiilein ja pienesinein. Aloitimme lauantai aamuna kuvaajan kanssa kantamalla kalusteet sisälle kaksioon. Kun kuvaaja oli saanut kuvat stailatusta asunnosta kalusteet siirrettiin seuravaan. Laitan seuraavaan blogitekstiini asunnoista kuvia ennen ja jälkeen stailauksien.
Kuvaajana kohteissa toimi LandBridge Photon Jani Järvinen. 

 

 
 
Lähetä kommentti