perjantai 17. marraskuuta 2017

Seinien välissä rapisevat tontut

17.11.2017
Tonttuovet
 
Kerroin äidilleni ja lapsille tonttuovista. Ihmettelin niiden suosiota ja sitä kuinka monenlaisia niitä onkaan tehty. Lapseni rakastuivat heti ideaan ja halusivat, että meidänkin tontuille hankitaan oma ovi. Äitini oli sitä mieltä, että kyllä minä voin sellaisen tehdä ja niin siinä kävi ettei sitä sitten pystynyt vastustamaan ja askartelupuuhiin oli ruvettava. Projekti oli ihanan vapauttava. Sain käyttää taitelijanluonnettani ja suunnitella ja toteuttaa nämä hauskat ovet.
 
 
Menin autotalliin ja aloin tutkia, mitä kaikkea meidän nurkista löytyy. Löysin puulevun palan ja aloin siitä sahaamaan ja hiomaan kaaren ja rappuset, jotka liimasin yhteen ja pakkelilla muotoilin hiukan lisää kiven muotoja. Taustalevun palasta tein oven (joskin tämän oven ei ole tarkoituskaa oikeasti avautua). Liimasin langanpätkistä oveen muotoja ja pakkeloin niitäkin hiukan.


 
Kaapista löytyneillä maalinjämillä aloin seuraavana aamuna maalaamaan kivimäistä pintaa pohjamaalin päälle, sekoittaen mustasta ja valkoisesta erisävyisiä harmaita.


Oveen löytyi vihreää maalia ja tussilla tein ikkunaan valoa.
Kävimme suolta hakemassa lasten kanssa kasveja ja viimeistelimme oven niillä. Tein kranssin pensaamme oksista ja koristeista sekä suokasveista. Metallilangasta vääntelin ikkunakalterit ja liimasin ja maalasin ne. Lyhdyn tein pahvista.
 

 
Siitä tuli ihan hauska ja vähän erilainen tontunovi, josta lapset tykkäsivät kovasti.
 
Äitini halusi omille tontuilleen myös oven. Suunnittelin heille vähän erityylisen. Vaneria ja puutikkuja sekä levyä käytin pohjana. Lapset sai syödä jäätelöä, että saatiin ovenpieliin sopivia puuosia. "Rankin homma" koko oven tekemisessä :) ;)
 

 Oven tein taas taustalevystä, johon tällä kertaa liimasin grillitikkujen palasia ja pakkeloin. Ikkunoihin löysin pleksiä, joihin teippauksin maalasin ikkunaristikot.
 
 
Valkoinen hirsiseinä kuten vanhempieni entisessä talossa.

 
Pahvista tein kukkapurkin ja siihen grillitikuista köynnöstuen, johon laitoin suonkasveja ja koristeita.


 
Tein myös pienen puukorin johon katkoin oksia ja pienen kranssin oveen. Tämä ovi hiukan aukeaa, pahvisaranoiden ansiosta.

 
Nyt ei tarvitse meidän tonttujen eikä mummolan tonttujen rapistella seinien sisässä vaan voivat tulla oman oven kautta sisälle asti :)
Pienenä miinuksena pojan mielestä on nyt se, että tontut pääsee syömään meidän joulupipareita kun me nukumme. Mutta täytyyhän tonttujenkin syödä ja mikä olisikaan tontun mielestä suurempaa herkkua kuin joulupiparit.

Lähetä kommentti