tiistai 17. lokakuuta 2017

Uusi ihana käsien pesuallas

17.10.2017
Meillä oli wc:ssä pieni allas joka toimi oikein hyvin aiemmin, mutta kahden lapsen jatkuva taistelu siitä kuka pesee ja milloin pesee, laukaisi muutos tarpeen. Mietin millaisen altaan siihen voisi laittaa. En halunnut kahta erillistä allasta joille molemmille tulee omat viemäriputkensa ja vesiputkensa. Halusin näiden pakollisten "pahojen" mahtuvan edelleen samalta kohdalta kulkemaan kuin aiemmankin altaan, jotta säilytystila säilyy samana kuin aiemminkin.
 
 
Tämä kuva on vanhasta altaasta, joka oli oikein hyvä vauva aikana ja aikuisillekin se toimi.
Vessassamme riittää pöytätilaa vaikka siihen isommankin altaan laittaa, joten se ei ollut ongelma.
 
Katselin televisiosta, jotain ohjelmaa, jossa näin altaan, jonka tyylisen halusin. Yhdellä viemärillä, mutta kahdella hanalla, se oli täydellinen ratkaisu. Sitten piti enää löytää sopivan mallinen ja hintainen allas. Etsiskelin netistä vaikka kuinka monen toimittajan sivuja ja totesin, että ne altaat on melko arvokkaita.
 
Menin Ikeaan hankkimaan stailaustarvikkeita, myyntistailauksia varten ja mieheni näki siellä hakemani tyylisen altaan. Mieleeni ei jotenkin ollut tullut Ikea selatessani kaikkia niitä sivuja ja etsiessäni sopivaa.
 
 
Altaan löydyttyä alkoi hanojen metsästäminen. Sopivan sirot ja toimivat kokonaisuuteen nähden löytyi onneksi läheltä, paikallisesta K Raudasta.
 
 
Aloimme miehen kanssa purkamaan vanhaa allasta pois ja ihmettelimme kun silikonin alta tuli vettä. Kun sitten saimme altaan kokonaan irti paljastui sen halenneen, jossain vaiheessa pohjasta ja ylivuoto reiän kautta mennyttä vettä oli päässyt pöytätasolle. Ei onneksi kauaa ollut vaikuttanut sillä pöydän pinnasta oli vain hiukan kostunut ja kupruillut. Onni oli se, että päädyimme tekemään allasremonttia, sillä tämä vaurio ei olisi paljastunut meille ilman sitä, ennen kuin pöytätaso olisi vettynyt aivan pilalle. Nyt kohta saatiin kuivatettua ja kostunutta osaa poistettua.
 
 

 Uusi ihana allas on paikoillaan, molemmille muksuille on oma hana, jonka alla kätensä ja hampaansa pestä ilman tappelua siitä kumpi ehtii ensin, kyllä ne muusta sitten osaa tapella :) mutta jokin on edes estetty ;)
 

 
Kyllä nyt kelpaa taas käydä käsiä pesemässä :)
 
 
Vessassa oli myös toinen muutos sillä toinen pitkä seinä päällystettiin mustalla puupanelilla. Maalatulle seinälle oli tullut naarmuja ja tyttäreni oli myös suihkuttanut jotain öljyä seinälle, joka ei lähtenyt pesemällä pois. Seinähän oli alun perin maalattu Tikkurilan Tunto maalia lastalla levittämällä epätasaiseksi, joten sen uudelleen maalaaminen ja käsittely olisi vaatinut hiomista ja tasoittelua. Päädyin siihen, että seinästä saadaan ilmeikkäämpi panelilla ja pohjaa ei tarvitse niin paljoa työstää.
 
 
Seinästä tuli todella siisti ja muiden seinien ollessa valkoiset sopii tuo musta todella hyvin tummien kalusteiden kanssa.
 
Muutamalla muutoksella sai siistin ja toimivamman kokonaisuuden tämän  hetken tarpeisiin
 

Lähetä kommentti