maanantai 28. elokuuta 2017

Elokuinen Tukholma

28.8.2017
Lähdettiin perjantai iltana Turun satamasta Siljan laivalla kohti Tukholmaa, pienelle viikonloppu matkalle perheen kanssa. Onneksemme Tukholmaan luvattiin kaunis auringon paiste ja se piti täydellisesti paikkansa. Aamulla aikaisin lähdimme kävelemään Siljan Terminaalilta kohti Djurgårdenia. Kaikkialla oli vielä tosi hiljaista ja rauhallista niin aikaisin aamusta.
Koska kaikki näyttivät aukaisevan ovensa vasta kymmenen tai yhdentoista aikaan, päätimme lähteä kävellen vanhankaupungin laitamille etsimään ruokapaikkaa. Ja söimmekin satamassa maukkaan salaatin ja leivonnaisia. Leipomosta löytyi maidoton ja kanamunaton korvapuusti lapsille, ja aika maukaskin se taisi olla kun upposi niin hyvin meidän lapsille :)
 
 
Tällä saarella on kyllä aivan oma tunnelmansa ja aamulla ennen kuin muut olivat liikkeellä oli aivan mahtava kierrellä ja katsella kauniita puistoja ja istutuksia.
Päivällä oli valtavasti ihmisiä ja autoja liikkeellä, joten tunnelma vaihtui aivan toisenlaiseksi.
Meitä suosi sää, todella kaunis sininen taivas, jolta paistoi lämpimästi aurinko koko päivän.
 


 Kesä alkaa vaihtumaan syksyksi, mutta vielä muutamia kauniita kukkaistutuksia löytyy katukuvasta.Lasten leikkipaikalla Skansenissa oli todella hauskasti rakennettu puista tunneli. Tämä on kyllä ihan todella hauska idea leikkipuistoon.

 
 Luonnon omaa designia. Näitä penkkejä on tänä vuonna tullut vastaan monissa paikoissa, myös asuntomessuilla oli yhden kohteen pesuhuoneessa vastaava.
 
 
Aamulla kun kävelimme satamasta keskustaa kohden näin tämän ihanan asutusalueen ja pakkohan se oli kävellä samaa reittiä takaisin kuvaamaan nämä ihanat parvekkeet ja upeat punatiiliset talot. Minä en ole ollut koskaan mikään kerrostalo ihminen, mutta näihin taloihin voisin mielelläni muuttaa. Ihana kun luonto on lähellä ja kaunnissa taloissa ja piha-alueilla voi nauttia asumisesta ihan erilailla kuin "kauheissa" betonimiljöissä.
 
 


 
Lasikaiteet sopivat mielestäni todella hyvin punaisen tiilen kanssa ja siihen kun lisää kauniit kasvit tuomaan luonnon värejä niin minun silmä lepää. Alkoi heti suunnittelijan luonne pyörittämään vaikka kuinka erilaisia parveke sisustuksia mielessään.
 


Katukuva on todella siisti ja roska-astiatkin on piillotettu tuon korkeamman aidan sisälle.
Päivän aikana tuli käveltyä yli 20km ja jalat olivatkin aivan muussina, mutta ihana oli nauttia kauniista loppukesän päivästä Tukholman kaunniissa kaupungissa. Lapset näkivät eläimiä, pääsivät leikkimään ja herkuttelemaan. 


  
Skansenista löytyy pieni viidakkopolku. se oli lapsista hauska paikka.

Lähetä kommentti