tiistai 18. heinäkuuta 2017

Asuntomessut 2017 ensimmäiset kohteet

18.7.2017
Pääsen tämän vuoden asuntomessuilla neuvomaan asiakkaita neljän päivän ajan suunnittelupisteellä. Sen vuoksi pääsin myös lehdistöpäivänä tutustumaan asuntomessukohteisiin jo etukäteen. Kiersimme suunnittelija kollegoiden kanssa kaikki kohteet ja saimme rauhassa katsella kaikki läpi. Ihanaa kun sai kuvata ja tutustua ilman hirmuista määrä muita ihmisiä odottamassa omaa vuoroaan. Muutama itseä kiinnostava kohde löytyi ja muutamia hyviä uusia ideoita.
 
1.kohde on Sievitalon Tunturikoivu 
Sisustus on hyvin mustavalkoinen ja huoneesta toiseen samaa teemaa. Esimerkiksi samanlaiset verhot jatkuvat läpihuoneiston. Olohuoneeseen on tilattu asiakkaiden hääkuvasta luonnosteltu iso upea taulu, taiteilija Virpi Mäkinen Keltainen keinutuoli oli kuvan heille toteuttanut.
  
 Tämän vuoden messukohteet eivät ole onneksi niin kiinni toisissaan kuin monien muiden messujen kohteet, joten asukkaat pääsevät nauttimaan kauniista luonnosta kotinsa ympäristössä. Alueella on käytetty puutarhoissa paljon kunttaa, joten luonto on pidetty melko laittamattomana ja helppohoitoisena. Tälle kohteelle oli rakennettu iso terassi/kesäkeittiö josta pääsee nauttimaan upeasta Saimaan luonnosta.
 


2. Design-talo Pala
Tässä koteessa oli upea sisääntulo. Eteisen lattiassa on kalanruotokuvio lattialaatoitus ja sivupöytä isoilla valaisimilla ja peilillä somistettuna. Sama mustavalkoinen tunnelma oli tehty tähän kohteeseen kuten melko moneen muuhunkin.
 
 


 
Talossa oli haettu amerikkalais-suomalaista sisustusta, kuvitteelliselle nuorelle parille.
 

3. Omatalo Ajatus
Tässä kohteessa oli käytetty vaaleanpunaista valkoisen ja mustan rinnalla. Pöydällä oleva marmorimaisen pinnan saanut kakku oli kuin taideteos, toteutus Ramin konditoria & kahvila.
Valaisin on myös hauska yksityiskohta ja katseen vangitsija, vielä kun se olisi keskellä pöytää :)
 


 Yksi erikoisuus oli kylpyhuoneen kattovalaisin.


5. Wave
 
Asuntomessujen vetonaulakohde. Erilaisella muotoilullaan se on varmasti messujen kiinnostavin ja erikoisin kohde. Honkatalojen hirsitalo, joka ei muistuta hirsitaloa lainkaan. Onneksi on rohkeita ihmisiä, jotka uskaltautuvat tilaamaan erilaisia ratkaisuja ja rikkomaan sitä tavallista tapaa rakentaa, koska niistä syntyy aina uusia kehitettäviä muutoksia myös niihin tavallisiin rakennuksiin.
 


Maisemat on upeat ja terassilla ollessa tuntuu kuin olisi lähes ilmassa leijumassa.
 

 Kesäkeittiö tuo suojaa naapurilta.
 
 
Hyvin mielenkiintoinen rakennus ja arkkitehtuuria rikkova toteutus. Käykää tutustumassa kaikkiin kohteisiin, mutta tämä kohde on erilaisuutensa vuoksi mielenkiintoinen.
 
 

Lähetä kommentti