torstai 11. toukokuuta 2017

Puutarhassa möyrimässä

11.5.2017
Kevään kelit ovat kyllä olleet niin mielenkiintoisia, ettei oikein ole tiennyt pitäisikö niille nauraa vai itkeä. Mieli haluaisi kovasti möyrimään, kuopimaan ja istuttamaan, mutta sitten taas vaihteeksi tulee pakkasta tai lunta ja rakeita sataa kesken ulkoilun. Kukkia ei voi istuttaa kun ne paleltuu ja kasvihuoneeseenkaan ei ole vielä voinut viedä taimia. Normaalisti tähän aikaan olisin jo vienyt ne ja kesäkukat olisi koristamassa pihan istutusastioita. Monia hommia, jotka mielessä jo odottaa toteutusta. Lapset tarvitsevat talvivaatteita toukokuun puolessa välissä, jolloin normaalisti meillä on ovet jo auki ja kuljetaan shortseissa pihalla. Milloin se kesä oikein alkaa :)
 
 
Kun maa suli edes sen verran että nurmikon sai kaivettua pois aloitin etupihan projektin. Poistin nurmikoa laajemmalta alata hopeapajun ja idänvirpiangervojen penkin luota. Hopeapaju on kasvanut sen verran isoksi, että sen alle joutui menemään nurmikkoa leikatessa ja pensaatkin saavat laajentua isommalle alalle. Laitoin myös uutta multaa ja nurmikon siemeniä laitaan joka oli jäänyt ojanreunuksen tekemisen jälkeen liian matalaksi.
 
Kesä 2016
 
 Minun "bonsai" puuni on selvinnyt ja alkaa jo hiukan vihertää. Leikkasin se aiemmin tänä vuonna, jottei se kasva liian korkeaksi ja leveäksi ja samalla se tuuhentuu.
 
 Jätin viime vuonna laatoitusprojektin suosiolla tälle keväälle ja olenkin odotellut koska ehdin aloittamaan ja koska kelit sen sallivat.
Tänään aloitettiin aamupäivällä tyttären kanssa tätä projektia. Ensimmäisen laatta erän laiton jälkeen näytti tältä.
 

 
Käytiin tytön kanssa hakemassa poika päiväkodista ja samalla uusi erä laattoja. Yksi laatta pitää leikata tolpankohdalta ja muutama laatta vielä hakea jotta saadaan valmiiksi alue.
 
 
Toivon, että se kunnon kevät ja lämpökin sieltä vihdoin alkaisi tulla. Kurjaa kun oikein mikään ei vielä viherrä pihassa ja joutuu pukemaan enemmän vaatteita kun talvella, taretakseen.
 
 

Lähetä kommentti