sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kodinhoitohuoneessa kevään vihreää

19.3.2017
 Joka keväinen projekti starttasi taas ystävänpäivänä. Oman maan herkkuja :)  
Kasvihuoneeseen on tänä vuonna tulossa kurkkua, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa. Viime vuonna kasvatin keltaisia kirsikkatomaatteja ja tänä vuonna päätin istuttaa punaisia, muutoin mennään aika samoilla kuin aiemminkin.
 
 Ja kuten ennenkin istutin enemmän kuin omiksi tarpeikseni varmistaakseni, että jotkin edes säilyvät hengissä kasvihuoneeseen asti. Ylimääräisistä osan annan ja osan myyn pois.
Ostin myös kurpitsan siemeniä ja meinasin kokeilla saisinko kasvamaan muutaman kurpitsan syksyksi. Näiden lisäksi tulee kiinankaalia ja porkkanoita.
Hiukan pienimuotoisemmin on tarkoitus tänä vuonna istuttaa kaikkea kuitenkin kuin aiempina vuosina. Meinasin että laittaisin vain yhden kurkun, kesäkurpitsan ja tomaatin taimen kasvihuoneeseen ja jättäisin enemmän tilaa kiinankaaleille.


 
Kodinhoitohuoneen taso on toiminut hyvänä alkukasvatus paikkana joka vuosi. Taimet saavat seillä riittävästi valoa ja ovat myös suojassa koirilta ja lapsilta. Maitopurkkeja meillä tulee niin paljon, että sain hetkessä kerättyä tämän vuoden istutuksiin tarpeeksi. Maitopurkit on siitäkin hyviä, että niihin voi kylkeen kirjoittaa mitä on mihinkin istuttanut. Niihin saa riittävästi multaa alkukasvatusta varten ja purkin voi leikata sivuista auki kun haluaa siirtää taimen kasvihuoneeseen.
 
Liesituulettimen suojana oli styrox-levyt ja päätin pöytää suojaamaan laittaa yhden levyistä. Ei tarvitse niin varoa jos joku kastelu tippa menee ohi purkista.
 
 
Istutin kesäkurpitsan siemenet viimeisenä, kun en meinannut muistaa millään ostaa niitä. Useampi kesäkurpitsa on nyt kuitenkin jo noussut ja jopa mennyt ohi muista taimista. Tomaatit on hitaita lähtemään, tuntuu ettei ne kasva ollenkaan.
 
 
Kevään vihreyttä ja kesän odotusta. Ei tarvitse muita kasveja haalia kun on kodinhoitohuone täynnä taimia :) ja kun ne kasvaa niin koko asunto on niitä taas täynnä. Joka keväinen viidakko siis valtaa meidät muutama viikon kuluttua ;)
 

 
Näiden kasvun seuraaminen ja hoitaminen on terapeuttista puuhaa. Tämä onkin sellainen kevät harrastus minulla. Mummoltani perittyä puuhaa :)
 
Ulkona sain tänään leikattua "Bonsai" puun ja päärynäpuun. Kevät on jo melko pitkällä ja lumet alkaa olemaan sulaneet, joten kohta pääsee kunnolla pihan kimppuun. Aloitan haravoimalla nurmen ja leikkaamalla pensasaidan. Terassit pestään ja kalustetaan.
Tänä vuonna ei ole suunnitelmissa toteuttaa mitään isompaa projektia pihaan, mutta kaikkea pientä puuhaa riittää kyllä.
 
Nauttikaa kevät auringosta :)
 

Lähetä kommentti