lauantai 28. tammikuuta 2017

Unelmien keittiö 2

28.1.2017
Betoni sisustuksessa on ollut unelmissani 16vuotiaasta saakka. Mieheni ei ole oikein innostunut ajatuksesta ja se vaati melkoisen aivopesun, että tähän nyt sitten päästiin, eikä hän ole kovin innostunut siitä vieläkään. Mutta josko hän tottuisi :)

Ovien siniset suoja muovit ovat melko erimaailmasta kuin muu kotimme joten niihin ei totu millään. Mutta se ei onneksi ole pysyvä väri.
Astianpesukone, liesituuletin ja uuni puutuvat vielä.

 Olohuoneen puolelle tuli kaapit ja niiden avulla pöytätaso saatiin syvemmksi. Olohuoneen puolelta ei kuitenkaan mennyt juuri sen enempää tilaa kuin aiemminkaan.


Katon rajaan tehtiin palkki johon löytyi neliön malliset valaisimet. palkki jatkuu sitten liesituulettimella kunhan sopivan löydän.
 
Lattialaatoitusta piti myös hiukan jatkaa sillä kaapistot tulevat n.30cm pidemmälle kuin aiemmin. Meillä oli varastossa samoja laattoja kuin takan edustalla vielä jäljellä ja jatkoimme laatoituksen sieltä keittiöön.


Jääkaapin ja pakastimenkin takaa paneloitiin seinä samalla vaalealla.
Betonin alle laitettiin filmivaneri.


Piirsin altaan, hanan ja lieden paikat vaneriin.


 
Käytimme muotteina alumiini kulmarautoja ja vanhoja listan pätkiä. Käsittelin vanerin primerilla ennen kuin kiinnitin kanaverkon tukiverkoksi betonille.


Alumiinikiskot asetettiin niin että vanerin laidat ei jää näkyviin. Alumiinikulmat on 4cm ja betonitaso näyttää kaikkialta olevan sen paksuinen vaikka todellisuudessa suurimpaan osaan paksuutta tuli vain 2,2cm. Kulmat kiinnitettiin ruuvein ja liimamassalla.
 

Verkko tuli betonivaluun tarkoitettujen korokkeiden avulla noin puoleen väliin valua. Leikkasin korokkeet meille sopivaan kokoon sillä ne olivat tarkoitettu paljon paksumpaan valuun.
Miesten tehtyä valu, aloitin minä hiomakoneella täryttämään laitoja. Ilmakuplia nousikin paljon ja sitä hommaa olisi pitänyt jatkaa paljon kauemmin kuin mitä tein. Eli siihen saa oikeasti uhrata hyvän aikaa että kaikki ilma saadaan pois ja laidoista tulee kerralla siisti.

Toinen asia missä epäonnistuimme oli kastelu. Jo ensimmäisenä iltana olisi pitänyt kostuttaa ja peittää valu. Meillä on sen verran ohut tuo valu että se kuivui liian nopeasti. Jo ensimmäisen yön jälkeen siinä oli halkeamia havaittavissa. 

Lähdimme viikoksi reissuun ja jätimme tason kuivumaan. Vanhempani kävivät sitä kostuttamassa muutamia kertoja ja se oli muovilla peitettynä jottei kuivaisi enää liian nopeasti.

Takaisin tultuamme irroitin alumiinikulmat ja laidat ei olleet kovin kauniit. Melkoinen pettymys iski. Tason halkeamat joita reissumme aikana oli tullut lisää ja laitojen ilmareiät, en tiennyt mitä niille tehtäisiin. 
Ei tehnyt mieli tehdä kokonaan uusiksikaan. Olisi nimittäin mukavaa saada keittiö jo pikkuhiljaa käyttöön.

Tiskaamme vessassa ja pelkkien mikro ruokien syöminen ei myöskään enää nappaa

Halkeamat avattiin suuremmiksi jotta ne voi paremmin korjata. Tasoitemassalla käsiteltiin ensiksi laidat ja halkeamat. 


Seuraavana päivänä tasoitettiin kokonaan pinta. Annettiin kuivua vuorokausi ja hiottiin. Tehtiin vielä pieniä paikkauksia ja hiottiin. Meillä oli suojamuovista tehty teltta tason päällä jotta pöly ei leviä ihan joka puolelle asuntoa.

 Eilen käsittelin tason kolmeen kertaan mikrosementin käsittelyaineella. Nyt sen pitää kuivua 48h ennen lopullista käyttöönottoa, mutta lopultakin olisimme siinä vaiheessa että voi suunnitella altaan ja lieden asennusta.

Minä en halunnut tasosta liian tasaista ja se toive kyllä toteutui kaiken paikkaamisen jälkeen, taso ei ole tasaista nähnytkään :-) mutta ei se huono ole.

Kun sais tuon sinisyyden vielä pois :-)
Lähetä kommentti