sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Raaseporin joulun avaus

Kävimme seuraamassa kuinka tänä viikonloppuna avattiin joulukadut Karjaalla ja Tammisaaressa. Perjantaina klo 16-19 oli Karjaalla joulukadun avajaistapahtuma. Perinteinen joulupukin puhe ja valojen sytytäminen on se pääkohta jonka yritämme joka vuosi päästä seuraamaan. Sen lisäksi tänä vuonna oli esikoululaisia laulamassa joululauluja ja Aarne Alligaattori esiintyi lopuksi.
 

 Karjaan keskustan liikkeistä monet ovat pidempään auki ja laittaneet joulukoristuksia ja kukkia. Kukkakauppa oli kauniisti laittanut esille tuotteitaan kadulle.
 
 
 Joulupukin puhe ja valojen sytyttäminen kiinnosti tänäkin vuonna ja porukkaa oli paljon katsomassa.
 Pieni tonttukuoro laulamassa joululauluja 
Tammisaaressa avattiin joulukatu lauantai aamuna 10-13. Siellä oli joulupukki, Elsa ja Olaf pyörimässä väkijoukossa ja esiintymässä Sotta ja Pytty niminen lauluduo.
 
 Matkalla torille ihastelin monia liikkeitä ja surkuttelin etten ole vielä ehtinyt tammisaaren liikkeisiin kiertelemään.
 Myös Tammisaaressa oli liikkeet panostaneet jouluasetelmilla.


Olen pitkään ihaillut Facebookissa TvåSmån tuotteita. Nyt he olivat joulukadulla myymässä tuotteitaan ja sain ihastella niitä luonnossa. Muutamia ihania juttuja tarttui kotiin mukaan. Tarkoitus on tehdä heistä ihan oma blogikirjoitus kohtapuoleen.


Pari viikkoa sitten meillä oli aivan ihana lumipeite maassa, mutta kaiken sateen jälkeen maa on taas harmaa ja mutainen. Olisi ollut niin paljon tunnelmallisempaa kun lunta olisi ollut, mutta onneksi ei sentään satanut vettä edellisen vuoden tapaan.

Billnäsin joulumarkkinat oli tänä vuonna melkoisen pienet. Paloasemalla oli perinteinen makkara, glögi ja pipari tarjoilu, sai ostaa arpoja ja tutustua talliin sekä käydä paloautoajelulla. Ratia soppi ja Ruukin tuvan puoti oli auki.
 
 Härkätallilla on koko viikonlopun joulutapahtuma.

 
 Paikallisia tuotteita on myynnissä ja maisteltavina tallissa. Itselle löytyi todella maukas salaattikastike. Ja toki joulupukki vieraili tallissa :)


 Tontut oli aseteltu koristeeksi tänäkin vuonna :)
 

 

Tästä se joulu sitten taas alkaa. Vielä kun saataisiin ne lumet takaisin :)

 
Kaikille oikein ihanaa joulun odotusta
Lähetä kommentti