perjantai 28. lokakuuta 2016

Leikkikeittiön rakentaminen, 1.

Teemme lapsille joululahjaksi leikkikeittiön puista tv-tasoa pohjana käyttäen.

Ostin facebook kirppikseltä puisen tv-tason ja aloin suunnitella miten siihen saisi rakennettua parhaiten lapsille sopivan keittiön.


Piti vähän mittailla lastenhuonetta jotta tietää minkä korkuisen jääkaapin keittiöön voi rakentaa. Ajatuksena on myös käyttää muovisen pienen leikkikeittiön osia, kuten uuninluukkua, uuniritilää, liesitasoa ja sen äänitoimintoja sekä hanaa hyödyksi. 


Sahasin pöytälevyn lyhyemmäksi jotta päähän.mahtuu 30cm leveä jääkaappi. Meillä autotallissa sattui olemaan sopivia puulevyjä ja vain pari senttiä lyhentämällä sain ne juuri oikean mittaisiksi. 


Siirsin päätylevyn keskelle saaden uuni osan oikean kokoiseksi. Kävimme ostamassa jääkaappiin oven Karjaan Möbeliltä ja saranoita ja uusia nuppeja Tokmannilta. 


Hion laatikoiden etulevyt ja pohjamaalasin ne. 
 
Sininen muovilautanen tulee altaaksi keittiöön.

 
Käsittelin tummat osat Osmo vahalla eebenpuun väriseksi.

 
Pöytätasoon piti sahata kolo liedelle. Laitoin naulakon tiskiharjaa ja rättejä varten ja vessapaperi teline toimii keittiöpyyhkeen pitimenä. Vanhempani ovat hankkineet lapsille joulukalenteriin kaikkea tähän keittiöön liittyvää kuten, astiapyyhkeet, essut, tiskiharjat, rätit, leikkuulaudat ja patalaput.

Jääkaappi sai ovensa. Ostin pleksiä josta sahaamme hyllyt jääkaappiin.


Pohjamaalasin pöytätason valkoisella, kun kaikki tarvittavat reiät ja kolot oli tehty.

Myös jalat on käsitelty samalla vahalla. Nuo sammakko vetimet oli mieheni idea ja ne on kyllä hauskat.

Lieden pitää asettua paikoilleen ja se vaati hiukan muotoilua.

Altaan paikka. Hanalle täytyy tehdä sitten lopuksi kun saa ensin altaan kiinnitettyä.

 

Maalasin marmori pinnan keittiötasoon. Hiukan kyllä vaikutti ensin että olen haukannut liian ison palan ja ei se tule ikinä näyttämään yhtään miltään muulta kuin sotkulta, mutta lopputulos on ihan toimiva, onneksi.
Lähetä kommentti