tiistai 28. kesäkuuta 2016

terassin jatkoa

28.6.2016
Aloitin lomani reippaasti, rakentaen terassiimme jatkoa. Alkuperäinen suunnitelma oli laittaa laattoja pihaan, mutta niiden hankkiminen ja laatoittaminen olisi tuolle alueelle niin kallis ja iso projekti, että ei olisi tullut hetkeen tapahtumaan. Päädyin sitten pienentämään laatoitettavaa alaa jatkamalla terassia. Toinen syy oli näkyvyyden estäminen. Halusin talon nurkalle näkösuojaa, tulee miellyttävämpi olo kun saa tepastella omalla tontilla niin, ettei kaikki ohi liikkujat näe pihalle (ainakaan pikaisella vilauksella). Mieheni toi töistään lautoja, joiden oli tarkoitus olla polttopuita, mutta minä päätin ottaa ne toisenlaiseen hyötykäyttöön ja rakensin niistä aidan.
 
 


 
Reuna sahattiin kulkemaan samanlaisessa kaaressa kuin laatoitus.
 

 
Ostin Ikeasta purkkeja ja tein niistä meille salaatti ja yritti purkkeja.
 


Istutin tänään osaan purkeista salaatteja ja tillin, haluan lisää kasveja aitaan roikkumaan. niistä saa sitten käytyä napsimassa salaatti tarpeet.
 

Koirien aitausta ei enää tarvittu joten päätin siirtää sen marjapensaiden ja mansikoiden suojaksi. Teimme korkeamman aitauksen kuin aiemmin, jotta marjat olisi helpompi kerätä ja nyt on porttikin mistä kulkea. Punaviinimarja pensas on meillä kokenut kovia, niin lintujen kuin toukkienkin takia.
 

 Pensaat ovat kasvaneet todella peittäviksi.
 Porkkanapenkki on niin täynnä varsia, että olisi aika ruveta harventamaan.
 


Silta terassilta polulle on vielä alkutekijöissään, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa valmistuu.
Poistin aiemmin laidasta huonon nurmikon ja suunnittelin siihen uuden istutusalueen tilalle. Myös polku leikkimökille tuli samalla tehtyä. Nyt ei tarvitse katsoa niitä kuivuneita länttejä nurmikossa.
 

Nyt sitten vaan hankitaan kalusteet tuolle terassille ja nautitaan. Muutama uusi puukin tuli istutettua pihaan, tammi ja oliviivipuu, joiden nurmikon rajat täytyy vielä laatoittaa.
Lähetä kommentti