lauantai 7. toukokuuta 2016

Syntymäpäivän viettoa ja puutarhatöitä

7.5.2016
Torstaina tuli taas yksi vuosi mittariin itselle lisää ja sen kunniaksi sain herätä aamulla puoli seitsemältä siivoamaan meidän kotia joka oli kaaoksen vallassa. Olin ajatellut niin, että vaikka kuinka likaisuus ärsytti jo aiemmin niin siivoan vasta vapaapäivänä, jotta siihen on hyvin aikaa. Siivomisen jälkeen lähdimme lasten kanssa nauttimaan ihanan aurinkoisesta päivästä. Ensimmäinen nurmikonleikkuu tälle vuodelle tuli suoritettua samalla. Meidän nurmikko ei ole kyllä ollut ikinä näin huonossa kunnossa, joten saa nähdä millon sille saa jotain tehtyä. Kuolleita laikkuja siellä täällä, ihan hirveä. Sain minä isovanhemmiltani ruusuja, ihanan värisiä ruusuja. :)
Vanhempani ja isovanhempani tulivat kakun kera käymään, joten minä en nyt hirveämmin panostanut omiin syntymäpäivä juhliini ;)
 

 Lopultakin sain matotkin ulos varastosta. Ja lapset sai Ikean telttansa leikkeihinsä, pihalle.
 

 Matot suojaa lapsia kestopuutikuilta kun juokseevat paljain jaloin pitkin terasseja. Ja tuo ne kivasti väriä ja pehmeyttä ulos. vaikka en sisustuksessa olekaan mikään värien käyttäjä pidän silti näistä isomummoni matoista ja on tuolla yksi minunkin kutomani matto, vaikka ne ovatkin värikkäitä.
 
 

 On se vaan aina niin siistin näköinen heti leikkaamisen jälkeen tuo nurmi. Ei nyt sit lasketa niitä laikkuja mukaan siihen siisteyteen ;)
 
 
Pensaissakin alkaa olemaan elämää, kohta saamme taas olla ihan omassa rauhasssa pihalla kun pensaat peittää näkyvyyden.


 Perjantaina aloitin sitten tämän leikkimökin ympärille laatoituksen tekemisen mistä jo aiemmassa postauksessa mainitsinkin. Kesähommien listalta saa poistaa tämän. Samalla kun nauttii kauniista ilmoista saa tehtyä jotain hyödyllistä. Isäni auttoi minua hakemalla peräkärryllään asennushiekkaa ja laattoja sekä tänään rälläköimään sopivat palat laatoista niihin koloihin joihin ei kokonaisia saanut. Mieheni on ollut reissussa koko viikon ja tulee vasta ensiviikolla, joten lasten kanssa sitten aherrettiin keskenään tämä.
 


Sai edes vähän kuollutta nurmikkoa poistettua kun teki laatoituksen tilalle. Ja tuo hiekkalaatikon kansikin toimii paremmin laattojen päällä kuin siinä epätasaisella nurmella.
 

 Laattoja tuli ostettua sopivasti, sain tehtyä kaikki mitä meinasin ja yhtään laattaa ei jäänyt yli eikä tarvitse hakea lisää.
 


 Tänään kävimme lasten kanssa hakemassa myös pallotuijia ja multaa jotta saimme pensaat kasvamaan penkkeihin. Joskus kun ne kasvavat tarpeeksi pääsen niitä sitten leikkamaan ja muotoilemaan.
 
 
Itse olen hyvin tyytyväinen parin päivän aikaan saannokseeni, vaikka olisihan siinä muutamia kohtia korjattavaksikin. Joista parempi puoliskoni tulee minulle varmasti sanomaan kunhan pääsee työtäni arvostelemaan.
 
Isälle suuri kiitos avusta, ja lapsille, jotka olivat ahkeria koko projektin ajan tuomaan hiekkaa ja laattoja sekä kastelemaan kasveja.
 
Muutama neliö nurmikon leikkuuta taas vähemmän :) ja sitten pitääkin lähteä tekemään seuraavaa nurmikon poisto operaatiota, jotta saa senkin pois kesän tehtävä listalta.
 
Lähetä kommentti