torstai 19. toukokuuta 2016

Lähiruoan kasvatusta

19.5.2016
Kevät kuvia. Kasvihuone alkaa vihertää jo hyvin ja porkkanoiden varsista pilkistää jo alkuja. Marjapensaat on kauniissa kukassa, joten tiedossa on kivasti lähituotettua ruokaa :)
Minulla on tämä viikko mennyt sairastellessa, joten tuntuu ettei ole saanut mitään tehtyä ja pihalla kasvavat voikukat saa minut kiehumaan raivosta. Ärsyttää olla kipeänä ja voimattomana ja sit näkee samalla ympärillään kaikkea mitä voisi tehdä jos olisi terveenä. Tosin silloin olisi oltava töissä ja aikaa niihin töihin olisi vain iltaisin, mutta kuitenkin saisi tehtyä enempi kuin nyt.
 
 

 Huhtikuussa toin kasvihuoneeseen tomaatin, kurkun ja yhden kesäkurpitsan taimen. Istutin rukolan ja kiinankaalin siemenet.
 

 
Kurkut on vähän kärsiviä vielä, mutta kyllä ne elpyy kun tottuvat uuteen ilmastoon. Päivällä tuhottoman kuuma ja yöllä viileä.


Kiinankaalit lähti tosi nopeasti kasvamaan.
 
 

 Yhden uuden mustikan istutin ja köynnöskasvin tähän penkkiin. Aitoja olen maalannut sisäpuolelta tämän kevään aikana uusiksi, kyllä ne ihan maalin tarpeessa olivatkin. Vielä on 3 pätkää tältä sivulta maalaamatta. Maalasin viime vuonna jonkin verran ja nyt homma sitten jatkuu sen verran kun kelit sallii.
 
 
Syreeni on paksuuntunut kovasti ja kohta siihen tulee kauniit valkoiset kukinnot. Se on niin kaunis kukkiessaan.


 
Nurmikko on aivan kamalassa kunnossa, mutta sille on hankala tehdä mitään vielä kun lapset juoksee ja kovettaa maan vielä moneen kertaan, joten mikään ei siinä elä.

 
Köynnös ruusulle tuli uusi ritilä mihin kasvaa. Kestää paremmin tuulta ja tuiskua, kuin edellinen versio.


 
Kasvihuoneessa vihertää jo ihan erilailla kuin alkupään kuvissa.
 Ruohosipulia on niin paljon ettei sitä keksi mihin kaikkeen sitä käyttäisi.
 Saniaiset on kasvaneet hyvin ja kauniita kukkia löytyy tästä penkistä jo paljon
 
 
Minun Bonsai puuni on selvinnyt ensimmäisestä talvesta ja leikkauksesta.

 
Viinirypälekin selvisi ja sain toiselle puolelle toisen rypäleen. Josko sitä saisi tänä vuonna jo satoa :)
Lähetä kommentti