perjantai 22. tammikuuta 2016

mustaa ja valkoista vai kuitenkin väriä elämään :)

22.1.2016
 

Löysin netistä keskustelun, jossa kritisoitiin sisutusblogien olevan täynnä pelkkää mustavalkoista sisustusta. Ihmeteltiin, että eikö kenelläkään ole lapsia ja mikä väreissä on niin pahasta.
 

Omiin mieltymyksiin kuuluu juuri nuo mustat ja valkoiset sisustuselementit sekä betoni, karua ja kovaa. Tällä hetkellä kuitenkin minulla on kaksi pientä lasta ja heidän ympärillään leluja ja tekstiilejä, joissa on värejä. Mielestäni minun mieltymykseni ei voi ajaa sen ohi, vaan meille kaikille pitää asunnosta löytyä omia juttuja. Lapset pitävät väreistä ja leluja kuuluukin olla ympäri kotia.
 

Minä voin lasten kasvaessa isommaksi, muuttaa sisustusta, tai se muuttuu väkisinkin heidän kasvaessaan. Lelut vähenevät ja niiden ei tarvitse enää olla ympäriinsä. Monet asiat poistuvat käytöstä ja taas uusia tulee uusien tarpeiden mukaan. Olohuoneeseen löytyi uudet verhot, mustaa ja hopeaa, kuten sohvassa. Nyt pitää vielä saada uudet matot olohuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen.

Joidenkin asioiden kanssa voin päättää hyvin oman mieltymykseni pohjalta, kuten nämä verhot. Koti on useamman henkilön summa, siellä on viihdyttävä kaikkien. Meillä pitää ajatella myös koirien viihtymistä ja nyt kun yksi on vielä pentu myös turvallisuutta on mietittävä ihan erilailla kun aikuisen koiran kanssa. Myös 2vuotias asettaa tiettyjä sääntöjä turvallisuuden osalta. Kaikki mikä olisi minusta kivaa pitää esillä tai tietyssä järjestyksessä ei onnistu jos lapsi yrittää syödä vaikka kynttilät tai hajottaa kuvakehyksellä ikkunan tai koiranpentu haluaa pureskella sähköjohtoja.
 

Takka on yksi näistä turvallisuus kysymyksistä. Eihän tuo suojaportti ole mikään kaunistus ja jos asiaa ajattelisi vain sen kannalta niin ei sitä siinä edessä olisi. Tyttäreni olisi polttanut itsensä kuitenkin jo monta kertaa jos ei sitä olisi ja se on asia mikä ajaa tällä hetkellä sisustuksen ohi. Tytön kasvettua porttia ei enää tarvita ja kesäisin se saa myös olla varastossa kun takkaa ei käytetä.
 

on se vaan ihanaa kun saa laittaa tulen takkaan näillä pakkaskeleillä. Tulee ihanaa lämpöä ja on se kaunis sisustuselementtikin tuo takka. ☺
 

Pakkanen paukkuu ulkona, mutta sisällä on mukavan lämmintä. 

Millaisia värejä te haluatte sisustukseenne?
Lähetä kommentti