sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Olohuoneen muutos, televisio seinä

8.11.2015
Nyt kun lähdettiin muokkaamaan meidän olohuonetta uusiksi niin samalla sai mies sitten kauan haikailemansa isomman television. Aiemmin televisio oli ikkunoiden edessä ja siksi sitä ei saanut pois tv-tason päältä. Nyt kun huoneen järjestyksen pystyi sohvan vaihdon yhteydessä muokkamaan uusiksi, saamme television asettumaan ehjälle seinälle.

Olen kokoajan pelännyt milloin jompikumpi lapsista tiputtaa television lattialle tai päällensä könytessään tv-tason päälle. Nyt ei tarvitse pelätä sitä, kun saimme television seinätelineeseen. Saimme sen myös paremmalle katselukorkeudelle. Roikkuvat johdot olisi kuitenkin olleet rumannäköisiä ja muutenkin halusin seinään hiukan muutosta, joten päädyin paneloimaan siihen taustan televisiolle.


Löysin Rautialta hyvän väristä seinäpaneelia. Valkoinen ja hiukan ruskeaan taittava syy kuvio, sopii hyvin huoneen muihin värisävyihin.


Seinältä poistettiin mustanruskea hylly ja siihen ruuvattiin tuki/kiinnityspuut paneeleille.

Isoisäni tekemän tv-tason haluan säilyttää ja se toimi mittana myös seinä paneloinnille. Hiukan kapeampi kuin taso ja paneloinnin alaosan tuli olla tason pintaan asti vähintään.
 
Puiden väliin ja laidoille asennettiin äänieristelevyt vaimentamaan television äänet. Poikani sänky on ihan kiinni tuossa seinässä, joten ei tarvitse niin miettiä äänenvoimakkuutta heidän nukkuessaan. Eikä paneeli resonoi niin helposti television ääniä.Television taakse paneliin tuli reiät, joista johdot saadaan kulkemaan.


Kuvaus rekvisiitaksi laitoin nuo Finnmarin lasikipot ja keraamisen hevosen. Kunhan lapset kasvavat (tai oikeastaan meidän Neiti kun kasvaa) niin saa sitten laitettua tason päälle ihan oikeastikin jotain, mutta nyt ne on säpäleinä hetkessä, jos ne siihen jättää. 

Siisti lopputulos ja nyt sit odotellaan pariviikoa ainakin vielä sitä sohvaa. Olohuoneen mattokin on odottamassa pesua joten meidän olohuone on melko kevyellä varustuksella tovin.


Lähetä kommentti