tiistai 27. lokakuuta 2015

olohuone uusiksi

27.10.2015
On tullut aika vaihtaa olohuoneen sohva ja samalla tehdä muitakin muutoksia. Ongelmana on se, että minä pidän meidän sohvastamme, se on palvellut meitä hyvin 5vuotta. Siinä on ollut riittävästi tilaa ja hyvä istua. Sohvassa ei ole muuta vikaa kuin liian matalat jalat lapsi ja koiraperheeseen. Joka päivä saisi olla sohvaa nostamassa kun siellä on vähintään kymmenen pikku autoa, koiran luita ja muita pieniä esineitä. Kaikki pöly ja koiran karvat ajautuvat myös sohvan alle, joten sen alta imurointi on haastavampaa. Sohvamme on Askon omalla sohvatehtaalla tehty Zappa divaani sohva, jonka istuin ja selkänoja tyynyt ovat todella hyvin pitäneet muotonsa ja kankaat on ollut helposti pestävissä jos jotain on sohvalle kaatunut. Eli se ei näytä 5 vuotta vanhalta lapsi ja koiraperheen sohvalta.
Pakko siitä on kuitenkin luopua ja ostaa uusi korkeammilla jaloilla oleva sohva. Mies on myös kinunnut isompaa televisiota. Itse en ole kovin innostunut aiheesta, eihän meillä edes kukaan nykyään ehdi katsoa televisiota. Samalla kun vaihdetaan sohva voi sen suunnitella niin että se sopisi paremmin ikkunaseinälle kuin aiempi sohva. Tv-taso on yhtä vanha kuin minäkin, isoisäni tekemä ja siitä en ole luopumassa. Siirtämällä tv-tason ehjälle seinälle tulee nykyisen sohvamme kanssa digiboxin käytön kanssa ongelmia, koska sohvan käsinoja on edessä.

Piti suunnitella olohuonetta hetki ja pohtia sohvan kokoa ja minkä mallisen siihen parhaiten saisi. Meitä on kuitenkin 4 henkilöä jo omasta takaa joten mikään pienen pieni se ei voi olla ja toisaalta jos mahdollista siinä pitäisi pystyä yöpymään yksi ihminen.


Päädyin työkaverin suosituksesta testaamaan Askon Saana sohvaa. Sohva on modulisohva, joten siitä sai rakennettua mieleisen mallisen. Me tarvitsemme käsinojan jonka päällä voi helposti nukkua. Me tykkäämme maata sohvalla ennemminkin kuin istua, joten sohvan on sovittava siihen tarkoitukseen. Toiselle laidalle ei voi laittaa käsinojaa, jotta digiboxin käyttö onnistuu ja tämä avopääty pala mahdollisti sen hyvin. Sohva on 270cm pitkä joten siihen mahtuu hyvin yksi nukkumaan ja meidän poppoo istumaan :) Valitsin sohvaan Lauritzonin Sakura kankaan sen helppohoitoisuuden ja hygienisten materiaalien takia. Kankaasta löytyi aivan mahtava sävy ja se tulee näyttämään mahtavalta myös isona pintana. Jännityksellä jään odottamaan että meille saapuu uusi sohva 4 viikon kuluttua.

Lähetä kommentti