torstai 17. syyskuuta 2015

Meidän kodin rakennus, lokakuu 2011

17.9.2015
Lokakuussa päästiin pakkeloimaan ja maalaamaan seiniä. Oli aivan mahtavaa nähdä kaikkien huoneiden muutt
uvan valmiimmaksi. Me saimme mieheni ja vanhempieni kanssa paljon yhden kuukauden aikana valmista. Mieheni pakkeloi ja hioi, minä ja äitini maalasimme ja isälläni oli kaikenlaista rakennus hommaa.
Tikkurilan Lumi-maalilla tuli maalattua monta seinää. Halusin mahdollimman paljon valoa antavan sävyn, tummien kalusteiden rinnalle.

Lastenhuoneen tai tuossa vaiheessa vielä vierashuoneen yksi seinä tuli ruskealla sävyllä ja siihen on ollut kokoajan suunnitteilla seinämaalaus, mutta sitä ei ole vielä kukaan ehtinyt tekemään (josko tänä talvena)

Meillä on samalla harmaan sävyllä yksi seinä olohuoneessa, wc:ssä ja keittiössä kaksi seinää. Wc:n ja keittiön seinät on tehty Tikkurilan Tunto- maalilla.

Levitin lastalla maalin wc:n ja keittiön seinään, tarkoituksena oli saada niistä hiukan betonipintaa muistuttavia.
 

Makuuhuoneemme seinään kokeilin monenlaisia teippejä, mutta ei mikään tuntunut pitävän niin hyvin, että raja olisi pysynyt tarkkana. Ei sillä ole sinällään merkitystä, seinä onnistui mielestäni todella hyvin. Sain siihen kerättyä huonemme kalusteiden ja tekstiilien eri sävyjä.

Monet ovat luulleet tapetiksi, mutta minä en halunnut meille tapettia mihinkään (no tällä hetkellä meillä on yhdellä seinällä tapetti) Olen repinyt niin monia tapetteja seiniltä, ettei se houkuta minua yhtään ja tiedän kuitenkin kaapaavani muutosta välillä, joten maalin päälle on aina helppo maalata.
 
Lokakuussa saimme myös takan Uuniseppien, pieni varaavatakka.
Ensimmäisiä tulia takassa, poisti ihanasti kosteutta asunnosta ja saatiin välillä paistettua makkaraa oman tulen äärellä :)

Katolle tuli piippu, sadevesirännit ja kourut, lumiesteet ja kaikki muut "töttöröt". :)
 
Laitoimme isäni kanssa paneelit kattoon.

Jokainen valmis pinta oli aina ihana asia

Meille tuli ulko-ovi, vau ;)

Ulkonakin tapahtui, saatiin aitoja paikoilleen, puulaatat päätyyn jne.

Keittiön kaapistoja ja liesituuletin jopa jokunen kattolista.
 

Lastenhuoneen lattia on pähkinän värinen, muualla on valkoinen laminaatti.

Mieheni ja isäni saivat kuin saivatkin laatoitettua 60x60 laatat keittiöön vaikka eivät olisi millään halunneet. Minusta jälki on todella hyvä. Äidin kanssa saumasimme.


Isäni ja mieheni laittoivat kaikki meidän laatat, myös kylpyhuoneeen 30x60 valkoiset laatat.
Lokakuussa minä oksentelin ja olin kalman kalpea, odotin meidän poikaamme tuolloin ja minulla oli vkoille 32 pahoinvointia. Vasta vkolla 34 olin sen painoinen kuin olin ollut ennen raskaaksi tuloa. Siihen nähden saimme paljon aikaiseksi, että jouduin hyppimään vähän väliä ulkona.
 
 

 
 

Lähetä kommentti