keskiviikko 19. elokuuta 2015

Palkanlaskenta ja talouspalvelut

19.8.2015
Eilen alkoi lähiopiskelutunnit kesäloman jälkeen jälleen. Virallisestihan koulu alkoi jo elokuun alussa, mutta etätehtävän merkeissä. Tehtävä olikin melko laaja ja sen tekemiseen varattu 2vkoa ei kyllä olisi riittänyt, onneksi aloitin sen tekemisen jo heinäkuussa, joten sain sen ennen palautuskansion sulkeutumista valmiiksi.

47-sivuinen raportti, johon piti lukea melkoisen monta laki pykälää. Työaikalaki, työsopimuslaki, työeläkelakeja, tuloverolakia jne. Lisäksi tutustua verottajan sivuilla palkanlaskentaan liittyviin asioihin ja työsopimukseen ja työehtosopimukseen. No joo, todella laaja siis.

Nyt olen joka tiistai ja torstai työharjoittelujaksoon asti, joka alkaa lokakuussa, koulussa lähiopetuksessa. Vanhempani hoitavat lapsia näinä päivinä, jotta lapset saavat olla vielä kotona. Lähipäivissä on se hyvä puoli, että kerkiää aina tekemään rauhassa sisäänjättötehtävää tauoilla. Ei tarvitse niin paljon etäpäivinä tehdä koulujuttuja.

Palkanlaskentaa ja talouspalveluita tahkotaan nyt sitten 2kk, jonka jälkeen pitäisi olla työharjoittelupaikka, missä käytännön kautta sitten opitaan lisää. Jouluna onkin sitten tarkoitus saada vähintään yksi näyttötutkinto lisää suoritettua, mielellään kaksi. Saa nähdä kuinka mamman käy kun yrittää tehdä koulu ja koti ja työhommat taas. Kevään/kesän näyttötutkinto ja harjoittelujakso meni melko raskaasti. Olin kyllä todellakin loman tarpeessa kaikesta kouluhommasta. Aamu 7:stä yö 1:teen meni joka päivä, ilman hetken huilia.

Nyt pitää vielä selvittää itselle työharjoittelupaikka, joka toivottavasti löytyy läheltä.
Lähetä kommentti