torstai 20. elokuuta 2015

Meidän kodin rakennus, ulkoverhous ja sisäkoolaus

20.8.2015
Elokuussa talon ulkoverhous lautoja alettiin laittaa. Me maalasimme sitä mukaan kun rakennusmiehet niitä seinille naulasi. Sovittiinkin niin, että jättävät telineet paikoilleen seuraavaan päivään, jotta saan maalattua heidän lähdettyään työmaalta. Se oli hirmu näppärää, ei mennyt aikaa telineiden tekoon ja aina oli sopivasti maalattavaa päivän aikana saatu naulattua. Ulkoa rupesi näyttämään jo melko valmiilta. Nurmikko vihersi ja pensaatkin olivat jo hiukan kasvaneet.
 
 
Kylläpä muuten vihertääkin hyvin tuo nurmikko. Nyt kun katsoo ulos niin on melko kuivanut ja paikkapaikoin kuollut nurmi, vaikka olen sitä päivittäin kastellut.

Kivipuutarhan alkutaipaleelta.

Aitojen väliin jätettiin ekana vuonna väli, josta saatiin sitten myöhemmin lisää multaa tuotua tontille.
 
Kompostin aluslaatoitus. Tuolloin ei vielä ollut tietoa kasvihuoneesta. Se oli sitten seuraavan kesän projekti.
 
 Alla olevasta kuvasta näkyy kuinka nurkkaus on muuttunut vuosien varrella.

Alkuun oli vain kaksi mustikkapnsasta ja ne olivat pienemmässä penkissä. Viime vuonna teimme isomman kukkapenkin ja siihen tuli yksi mustikka lisää, puolukka, tuija ja muutamia sipulikukkia.

Mustikoita lannoitin viimekeväänä kahvinpuruilla ja se taisi tuottaa tulosta, kun tänä vuonna on tullut paljon marjoja. Olen saanut kerättyä pakkaseen yhden pakasterasiallisen ja poika on joka päivä syönyt monta marjaa. Vielä on myös paljon raakileita.

Ruusupenkkini loistossaan tänä kesänä. Nyt alkaa olemaan kaikki ruusut jo kukkineet.
 
Lähetä kommentti