maanantai 10. elokuuta 2015

Meidän kodin rakennus, tontti ja perustukset

10.8.2015
Asuimme mieheni kanssa Oulunkylässä ja etsimme paikkaa, jossa viihtyisimme niin, että astuessamme ekaa kerta tontille tuntuisi heti kotoisalta. Molemmat olemme rauhallisuudesta pitäviä ihmisiä ja Oulunkylä oli kaikkea muuta kuin rauhallinen asuinpaikka. Päädyimme sinne miehen työpaikan kautta saatuun vuokra-asuntoon. Kuopiosta muutettuamme töiden perässä Etelä-Suomeen. Ehdimme asua melkein 2vuotta Oulunkylässä ennen kuin löysimme Karjaan.
Kävimme katsomassa tontteja muuallakin, mutta tälle tontille astuminen toi heti tunteen molemmille, että tämä se on.

Lokakuu 2010 eli lähes viisi vuotta sitten.
 
Meille sopii hyvin paikka, jossa kaikkialla on hiljaista klo 17 jälkeen. Perjantaina voi lähteä illalla myöhään kävelylle ja ei välttämättä näe yhtään ihmistä. Lapset saa kasvaa rauhallisemmassa ympäristössä ja kaksikielisyys on vain plussaa. Me olemme mieheni kanssa todella huonoja ruotsinkielessä ja näin lapsillamme on mahdollisuus oppia paremmin, kun saa kavereita ja kuulee ympärillään kokoajan toisen kielen.
 
Syksy meni tontin ostamiseen liittyvissä papereiden hoidossa ja Kastellin kanssa neuvotteluissa talo ja talli pakettien suhteen. Tontti piti paaluttaa joten tarvitsimme myös erillisen perustusfirman hoitamaan paalutuksen ja perustukset. Meille valikoitui ME-perustus ja he tekivät kyllä tosi hyvää työtä. Kaivuutyöt ja maansiirtotyöt otimme paikalliselta Ab Schaktra Oy:ltä. He hoitivat myös salaojakaivojen ja putkien laiton.
 

Maaliskuussa 2011 alkoi sitten jotain "pientä" liikehdintää näkymään tontilla. Vesi ja viemäriputket, salaojat ja sepelipedit talolle ja talille. Alkoi hahmottua paremmin tontin koko ja pääsin suunnittelemaan pihaa.
 

Huhtikuussa Kankaareen Paalutus tuli lyömään paalut. Lähes 9m paaluja melkein jokainen.
 
Sillävälin kun Me-perustus teki perustuksia me rakensimme roskakatosta. Saatiin ensimmäiset harjakaiset pitää sen valmistuttua ja tehdä edes jotain itse.


Tilasimme pääsiäisen 4päivän vapaille vähän tekemistä. 13 kuormaa hiekkaa ja pari sepeliä. Teimme kottikärry ja lapio hommina laitojen täytöt. Sadevesiputket ja Vilpe-tuuletuspaalut sekä styroksien laitot saimme talon ympärille 4 päivän aikana.

Ontelolaatat tulivat myös huhtikuussa. Ensimmäisiä fiilistely tepasteluja "talon" sisällä. Se tuntui ihan uskomattomalta, meillä olisi kohta oma talo, vau. Asuimme rakennusajan Karjalla vuokralla ja kävimme molemmat töissä pääkaupunkiseudulla ja kaikki vapaa-aika kului hyvin tiiviisti tontilla.
 
 

 
 
Lähetä kommentti