torstai 13. elokuuta 2015

Meidän kodin rakennus, Talon edistyminen ja pihatyöt

Autotallista puuttui vielä rännit, lumiesteet ja katoksen takaseinämä, joita mieheni laittoi kesälomansa aikana heinäkuussa. Kastellin rakennusmiehet rakensivat samalla taloa eteenpäin.
Laitoimme ritilän peittämään näkyvyyttä takapihalle.

Sadevesikourut ja rännit asennettiin talliin myös itse.


Lumiesteet tulivat koko tallin pituudelle.
;) Hiukan ehkä tuuli puhalsi tässä kohti läpi (ei ole talvella näin Suomen olosuhteissa toimiva ratkaisu) :) ;)

Hei sehän muistuttaa taloa. On se mukavaa nyt kirjoitella kun samalla kun katsoo kuvia ja muitelee rakennusaikoja voi olla oman työpöydän ääressä kaiken ollessa `valmista´. Eihän tälläiselle ihmiselle jonka päässä vilisee kokoajan uusia ideoita ole mikään ikinä valmista, mutta perjaatteessa, jos ei haluaisi muutoksia niin olisi valmista :)
Samalla kun jätkät rakensivat me teimme pihaan ensimmäisiä istutuksia. Pensaita ja nurmikkoa laitettiin kasvamaan, jotta ehtisivät seuraavaksi vuodeksi jo vähän kehittyä. Kyllä ne rakennusmiehet ihmettelivät kun ei kuulemma tälläistä rakennustyömaata ollut aiemmin ollut, jolla piha alkaa valmistumaan ennen taloa. Käytimme hyödyksi kaiken vapaa-ajan ja teimme aina mitä kykenimme.

Halusin pihalle suihkulähteen ja altaan, joten tarvittiin vetää putki jota pitkin altaan voi tyhjentää.

Mullat levitimme myös kottikärryn ja lapion voimin. Lainasimme naapurilta jyrän, jotta saimme pihan tiiviiksi. Rakennusmiehille jätettiin n.3m talosta varoalue, jottai tarvitse istutuksia miettiä. Muutenkin terassit ja kivipuutarha olivat suunnitelmissa. Rakennusajan keräsin kiviä joilla rajasimme aluksi pensaiden ja nurmen välisen rajan ja sitten myöhemmin vaihdoimme ne laattoihin.

Voi miten pieniä ne olivat istutusvaihessa. Onnettomia rääpäleitä. Onneksi Terijoensalava on nopea kasvuinen.

Myös mansikkamaa ja viinimarjapensaat istutettiin ensimmäisenä kesänä.


Nurmi alkoi vihertää ja aitoja tehtiin tallista jääneestä puutavarasta. Nurkka laatoitettiin komposteja varten ja kiviä oli kerätty kivipuutarhan paikalle.

 
Tallista jäänyt puutavara riitti todella moneen aitaan, mutta kyllä niitä aitaelementtejä tarvittiinkin, vaikkei koko tonttia edes aidattu. Halusin aidat niin ettei koirat pääse tienviereen haukkumaan ja etuovelle pääsee ilman että tarvitsee porttia avata. Silloin en tiennyt saadaanko lapsia, joten oli vain varauduttava sihen, että jos niitä meille joskus tulisi niin pysyisivät takapihalla. Tänä vuonna onkin sitten jo joutunut tekemään uudelleen maalauksia aidoille.
Lähetä kommentti