keskiviikko 12. elokuuta 2015

Meidän kodin rakennus, talli ja talon runko

12.8.2015

Toukokuussa 2011 saimme tallipaketin Kastellilta ja rupesimme sitä mahdollisimman nopeasti kasaamaan. Vanhempani olivat auttamassa meitä melkein koko rakentamisen ajan ja heistä oli todella suuri apu. Isäni on ollut rakentamassa heille tai meille kun vielä silloin asuin vanhempieni kanssa, kaksi kotia. Hänelle on kertynyt myös papaltani paljon rakennustietoa.
 
Kastellilta tulee runkotavara mittaan sahattuna ja ohjeet rakentamiseen, joten meille ummikoille oli myös siinä ohjetta, mutta ei niissä ohjeissa kaikkea neuvota :)

Olimme tilanneet keittiön kaapit ja kodinkoneet Ikeasta, heillä olleen keittiökampanjan aikana ja siinä oli tietty aika milloin he toimittavat tilaukset. Me saimme venytettyä sen mahdollisimman pitkälle ja se tarkoitti kesäkuun puoliväliä. Siihen mennessä olisi saatava autotalli niin pitkälle, että ovet saa lukkoon. Kiirettä piti ja juuri edellisenä päivänä saimme ovitoimituksen.

 Onneksi oli lämmintä ja kuivaa melkein koko toukokuusta elokuuhun, joten rakentaminen oli säiden puolesta helppoa.
 


 
Lähes valmis talli, 24.6.2011
 
Roskakatos sai pelti katon ja talon kanssa saman kattotyypin.

 Tilasimme talon Viittä vaille toimituksella Kastellilta, emme olisi ehtineet töiden puolesta sitä rakentamaan tai ainakin muutto olisi viivästynyt melkoisesti. Kaksi paikallista rakennusmiestä aloitti työt kesäkuun lopulla.
meidän tehtävänä oli siivota ja suojata.


Runko tekee paljon, vaikka se on vasta se nopein ja helpoin vaihe. Mutta on se hyvä alku, jolla näkee, että kyllä siihen talo tulee :) itselle on todella tärkeää huomata, että jotain tapahtuu.
 
Lähetä kommentti