maanantai 24. elokuuta 2015

Meidän kodin rakennus etu ja sivukuistit, syyskuu 2011

24.8.2015
 
Etu ja sivukuistin rakentaminen aloitetiin syyskuussa. Rakennusmiesten tehdessä sisälevytyksiä.

Kaikkea tehtiin mitä vaan ehdittiin ja voitiin ennen kuin päästiin sisähommiin.


 
 
Ja tältä kuisti näyttää nykyään. Mustaa terassiöljyä ja kyllä tuli siisti ja taloon sopiva :)
 


 
Halusin kaikki kuistit vähän isompina. Pienet raput olisivat olleet niin tylsät ja nyt tuohon mahtuu pöytä ja tuolikin :) Olipa muuten helppo tuoda meille kaikki rakennustarvikkeet, kiitosta saatiin kovasti hyvistä kulkuväylistä.

Sekin on nykyään värjätty mustaksi. Tuo kauhea keltainen vesiletku vain pilaa kaiken :( yllätys, yllätys, että se on miehen valinta, jolle värillä ei ole väliä vaan toimivuudella :)
 
 
Ulkovalot olivat ihan ehdottomat. Meillä oli/on koiria ja niiden kanssa täytyy mennä myöhään pimeän aikaankin ulos. Maahan kaivettiin kaapelia ja pienet harkot joiden päällä valopylväs on kiinni. Nämä on olleet todella käytännölliset syksyisin ja talvisin.
 
Talon alle oleva aukko ja sijoitettu niin, että sinne kaikkein kätevimmin pääsee. Kastelli ja perustusfirma olisivat halunneet sen sivuoven alapuolelle, kuistin alle. Totesin ettei siitä tule kovinkaan käytännöllinen ratkaisu ja siirrätin sen toiseen pähän taloa, jossa maa on matalammalla muutenkin eikä aukon päälle tule kuistia. Harkoilla muurasimme aukon ympärille kohdan josta on helppo mennä talon alle ja sen päällä on nyt "terassin" pala.
 
Valmiiksi maalattuja aitoja odottamassa paikoilleen laittoa. Meidän makuuhuone oli silloin vapaana maalausta varten
 
Sisäseinät ja katot alkoivat olla melkolailla levytetty. Takka tosin puuttuu tässä kohdin vielä ;)

Takaterassi jäi seuraavaan kevääseen, kun pääsimme sisähommiin.Lähetä kommentti