lauantai 8. elokuuta 2015

Maalaamassa porukoilla

8.8.2015
Vanhempani asuivat ennen Keski-Suomessa ja n. 2,5 vuotta sitten kun aloin odottaa tytärtämme he kysyivät mitä olisimme mieltä siitä, että muuttaisivat lähemmäs. Asuimme siis melkein 400km välimatkan päässä heistä, joten pienen lapsen kanssa ei ihan hirmu lyhyelle vierailulle tullut lähdettyä.

Mieheni on paljon työmatkoilla ja olen silloin lasten kanssa keskenäni, joten välillä tulee tilanteita, että tuttuja kaipaa avuksi ja onhan se ihanaa, että lapset pääsevät viettämään aikaa isovanhempien kanssa mahdollisimman paljon.

No eihän se asunnon myyminen ollut ihan niin nopea rupeama ja yli kaksi vuotta siihen meni, että pääsivät lähemmäs. He olivat rakentaneet hirsitalon omaan rauhaan puolen hehtaarin tontille. Se oli se talo, joka tehtiin siksi viimeiseksi asuinpaikaksi ja siellä oli kaikki tärkeä, joten siitä unelmasta luopuminen ei ollut helppo päätös. Molemmat ovat kuitenki eläkkeellä ja heillä oli vaikeuksia jaksaa huolehtia isosta tontista, sekä ikävä minua ja lapsia.

Olen ainut lapsi ja viettänyt hyvin tiiviisti elämäni heidän kanssaan, joten meidän on helppo olla yhdessä. Mieheni on tullut alusta asti todella hyvin heidän kanssaan juttuun, joten heidän ehdotuksensa lähemmäs muuttamisesta oli meistä molemmista todella hyvä idea.

Maaliskuussa heidän kotiaan tuli katsomaan nykyiset omistajat ja huhtikuun alussa vanhempani muuttivat meille. Kun yhdistää kahden talouden tavarat ja ihmiset 2kuukaudeksi on siinä hiukan järjestelemistä. Ajankohtana se oli täydellinen, mieheni oli oikeastaan kokoajan työreissussa, vanhempieni asuessa meillä ja minulla oli koulun työharjoittelujakso, joten he olisivat joka tapauksessa olleet meillä paljon hoitamassa lapsia.

Toukokuun lopulla he saivat avaimet ostamaansa uuteen kotiin ja pääsimme remontoimaan siitä vanhempieni näköistä taloa. Entisen 400km sijaan meillä on vain 16km välimatkaa, joten mummolaan voi lähteä ihan päähänpistosta ei tarvita autollista tavaraa mukaan.

Aloitimme asunnon pihamaan siivoamisella, edellisten asukkaiden tyhjentäessä omia tavaroitaan sisätiloista. Kun vanhempani saivat avaimet taloon, alkoi purkaminen. Purimme keittiön kaapit ja kodinkoneet ja saimme ne myytyä nopeasti pois remontin tieltä. Kaikki muut pinnat paitsi katto vaihtoivat väriä tai pinta materiaalia. Isäni ja mieheni laatoittivat keittiön, aulatilan ja eteisen ja sen jälkeen minä heidän kanssaan saumasin sen. Kaikki seinät maalattiin uudella värillä ja entisestä kirsikka, beige, vaaleansininen sävyisestä asunnosta tuli valko/harmaa. Keittiö oli alkujaan mittatilauskaapistoineen kirsikan sävyinen hyvin 90-luvun alun tyylinen ja muutoksen jälkeen siitä tuli rosterinen, musta/valkoinen, todella erityylinen siis.

Aina kelien salliessa on ulkopuolelta taloa maalattu, entisestä keltaisesta on nyt pyritty saamaan valko/harmaa ja neljästä sivusta 3 on valmiina. Viimeiset kaksi päivää olimme auttelemassa maalaamisessa ja kohta alkaa ulkopuoli olla valmiina. Sisällä jossain vaiheessa vielä uusitaan kylpyhuone ja sauna. Ensi kesänä päästään sitten tekemään puutarha.

Kohta alkaa taas koulu ja vanhempiani tarvitaan taas parina päivänä viikossa. On ihana tietää että he pääsevät nyt kotiin rauhoittumaan ja lepäämään välissä. Ei tarvitse asua meillä montaa viikkoa putkeen ja väsyttää itseään ihan loppuun lasten kanssa.

On ihanaa saada "mummola" lähelle.
Lähetä kommentti