tiistai 7. heinäkuuta 2015

Pieni suuri huone

Meillä on Kastellin Cityeconomy 100 ja siihen peruspohjaan kuuluu n.2,5m2 wc ja pieni vaatehuone. Minä en niin pieneen wc-tilaan mahdu ja halusin väliseinän pois, jotta saamme kunnollisen kokoisen  wc-tilan.

Näin myöhemmin kun tuli pieniä taloon on se ollut todella paljon mukavampi, että sitä tilaa on löytynyt. Pöytätasolle mahtuu hyvin hoitotaso ja myöhemmin mahtuu toinen viereen potalle hyvin. Allas valintakin oli täydellinen. En osannut arvatakkaan kuinka vaikeaa tavallisessa altassa pepun pesu on kun tuohon meidän altaan reunalle saa muksun istumaan ja ei tarvitse kumarrella.

Wc olikin ainoa tila mihin ei tullut luonnonvaloa ja se oli valaisimista huolimatta aina todella pimeä. Kun sitten sopiva hetki tuli teimme huoneeseen kahdesta vanhasta ikkunanpokasta ikkunat ja se oli todella unelmien täyttymys. Luonnonvalo pääsee työ/vaatehuoneen kautta wc-tilaan.
 Yksi isompi kehys laitettiin sitten valokuvakehykseksi päätyseinälle. Toinen haaveeni wc:n suhteen on tuo lattia. Nyt siinä on olosuhteiden pakosta laminaatti, mutta kunhan saamme sopivan ajankohdan ja rahat haluan siihen betonipinnan. Olen haaveillut jo 16vuotta betonilattiasta ja rakennusaikana yritimme jäljittää Suomesta materiaaleja ja tekijöitä, mutta huonolla menestyksellä. Nyt on paremmin mahdollisuuksia ja jonain päivänä haaveeni toteutuu. Laminaatti on kestänyt hyvin ja on nopea ja halpa ratkaisu väliaikaiseksi lattiamateriaaliksi. Laatat olisi ikävämpi ottaa pois sitten kun pääsemme toteuttamaan muutosta.
Iso peili jonka ääressä useampikin mahtuu laittautumaan. Kaapistot eivät ole ihan perinteiset wc kaapistot. Ne on Italialaiset Basic sarjan kaapit ja tv-taso. Vitriinit on tarkoitettu vaakaan seinälle, mutta me laitoimme niihin hyllyt ja jalat ja ne ovat nyt pystykaappeina. Kaapit olivat meillä aiemmassa asunnossa kylpyhuoneessa ja huomasin niiden kestävän kosteutta todella hyvin siksi uskalsin ostaa tv-tason pöytätasoksi. Hyvin on kestänyt ja on todella siisti. Väri teema jatkuu siis myös tässä huoneessa. Ja nuo ikkunat on niin IHANAT :)

Ikkunoita oli säilytetty vanhassa navetassa joten ne tarvitsivat kunnon pesun ja monta tuntia saunassa, ötököiden varalta. Kyllä ne kuivikin siellä saunassa hyvin ja oli kevyet asentaa.

Lähetä kommentti