keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kylpyhuone ja Sauna

 Meidän talon haastavimmat huoneet toteuttaa olivat kylpyhuone ja sauna. Suunnitelmat oli valmiina, mutta toteutusjoukot (mieheni ja isäni) yrittivät kovasti vastustaa. Lopputulos oli kuitenkin, että ne toteutettiin suunnitelmien pohjalta ja molemmat olivat lopulta tyytyväisiä. Ennen kaikkea minä olin hyvin tyytyväinen kun en antanut periksi :)

Vesieristäjä kävi läpi kaikki seinät ja me teimme filmivanerista nurkkauksen joka myös vesieristettiin ja laatoitettiin. Jokaiseen lokeroon tuli yksi valo. Nurkkaus on toiminut todella hyvin ja on mielestäni kaunis. Katon sain mustaksi hiukan myöhemmin ja se kruunasi koko kylpyhuoneen.
Sauna olikin viimeinen huone, joka meille valmistui. Kaikki tehtiin käsityönä ja siihen meni aikaa. Jokainen valkoinen pimpula hiotiin käsin ja pienillä nauloilla ammuttiin kiinni muoltuihin tukiosiin. Kaikki ruuvit piti piilottaa ja se aiheutti haastetta saada suunniteltua osat niin ettei mistään näy kinnitykset. Osat on otettavissa irti ja saunan alle pääsee pesemään lattiat. Alin "porras" tai jakkara tehtiin niin, että siihen saa vauvan vannan päälle tukevasti ja myöhemmin lapset istumaan kylpyhuoneen puolelle jakkaralle.
Katon halusin saada kahteen eritasoon ja laudat erisuuntiin. Hommaa hankaloitti se, että tukirakenteet piti saada niin, että ilma pystyy kulkemaan rakenteiden välistä. Valkoinen ja musta teema jatkuu siis läpi talon.
Lähetä kommentti