keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kasvun taikaa

15.7.2015
Olen ottanut joka vuosi pihasta kuvia, jotta näkisin miten paljon kasvit aina vuodessa kasvavat. Tuntuu ihan ihmeelliseltä miten sitä unohtaa aina kuinka pieniä taimia sitä alkuun on istuttanut ja sitten ihan pokkana väittää etteivät ne ole kasvaneet juuri ollenkaan. No kuvat sitten paljastavat, että kyllä ne ovat kasvaneet ja kovasti ovatkin. 
 
Vuonna 2013 meidän pihan läpi tulvi valtavasti vettä. Onneksi talomme on paalujen päällä ja sille ei käynyt mitään. Pihan jouduimme monin paikoin tekemään uudestaan ja kaikki terassit nostamaan ja tukemaan uudelleen paikoilleen. Sen jälkeen kaivoimme ojan rajalle ja laitoimme vallikivimuurin tienlaitaan (toivon kyllä ettei vastaavaa tulvaa enää tule).
 
Tien toisella puolella olevat kaivot oli kaikki peitetty rakennuspaikan multakasoilla ja muitakin väärin hoidettuja asioita oli mikä johti sitten siihen, että kaikki vedet meni meidän tontin läpi. Saimme kuitenkin kaiken korjattua.
 
 
2014

2015
Onhan tuossa etupihallakin hiukan kehitystä näin vuoden sisään tapahtunut :)
Viime kesänä kaivoimme nurmikot pois pensaiden ympäriltä ja erotimme nurmikonreunakivillä niille oman kasvualustan. Pensaat ovat Idänvirpiangervoja ja ne leviävät juurivesojen kautta, joten nurmikkoa ajaessa tuli herkästi katkottua uudet alut.
On mahtavaa seurata kun piha muuttuu pikkuhiljaa valmiimman näköiseksi.
Lähetä kommentti