sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Fiskarsin antiikkipäivät

Viime hetkillä kävimme vielä vilkaisemassa tämän vuoden Fiskarsin antiikkipäiviä. Koko päivän on satanut ja meinasimme jo olla lähtemättä kokonaan. Olemme käyneet monena vuotena sekä Billnäsissä että Fiskarsissa ja aina on ollut ihanat kelit, nyt kyllä harmitti myyjien puolesta. Vanhoja huonekaluja ja esineitä oli vesilätäköissä ja ihmiset joutuivat kiertelemään kuraisilla hiekkakentillä, vältellen lätäköitä.


Fiskarsin luonto on kesäisin todella kaunis, edes musta taivas ei pystynyt pilaamaan sitä.

 
 
Vanhat rakennukset on edelleen käytössä.
 


 Itse päätapahtuma järjetetään Fiskarsin vanhan veitsitehtaantiloissa. Sisäänpääsy maksaa 10,-/aikuinen kun taas Billnäsin tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.
 

Osa myyjistä on ulkona katoksien alla ja kauniilla kesäkelillä tämä on hyvä ratkaisu, mutta tänä vuonna valitettavasti ihmiset viihtyivät mielummin sisällä. Toivottavasti monet kalusteet eivät kärsineet ja hajonneet liian kosteissa oloissa. Myyjät ovat aiemmin laittaneet kauniisti tavarat esille telttojen edustoille ja luoneet ihania tunnelmia somistaen kalusteita.
 

 
Jotkut olivat saaneet vähän kuivemman paikan.
Tämä pieni harmaa pöytä olisi ollut kyllä ihana.
 
 
Sisätiloissa oli kauniisti aseteltuja vanhoja kalusteita ja esineitä, koruja, kirjoja, kankaita, lamppuja ja monenlaista muuta kiinnostavaa.


                                                          Puutarhaankin löytyi jotain.

 
 Tämä oli ehdottomasti messujen kaunein osasto mielestäni. Ihania tyynyjä, kalusteita ja ne oli somistettu kasveilla. Tunnelma oli kohdillaan ja huomasin, että miellytti kyllä monia muitakin, koska osastosta oli vaikea saada kuvaa kun sen ympärillä pyöri niin paljon ihmisiä.
 

 
Toinen harmaa pieni pöytä, joka olisi ihana, mutta sille ei ole meidän talossa paikkaa.
 

Lähetä kommentti